Halitosis - Ademgeur

Een slechte adem blijkt nog steeds een groot taboe te zijn. Aangezien je je eigen adem niet kan ruiken moet je vertrouwen op anderen om je attent te maken op een slechte ademgeur.

Hoewel vaak wordt aangenomen dat een slechte adem veroorzaakt wordt door maag- of darmproblemen, is dit slechts zelden het geval. In 90 % van de gevallen is de oorzaak van de slechte ademgeur te vinden in de mond.

Meestal is de tong de oorzaak van de ademgeur. Helemaal achteraan op de tong stapelen zich immers voedselresten, neusslijm en dode cellen op. De eiwitten die hierin aanwezig zijn worden afgebroken door bacteriën die zich in de mond bevinden en veroorzaken een slechte geur door de productie van zwavelgassen.

Maar niet alleen bacteriën op de tong, ook bacteriën die zich tussen de tanden bevinden kunnen dergelijke gassen produceren en een slechte adem veroorzaken.

Gelukkig kan ademgeur vaak op een eenvoudige manier worden opgelost, door middel van een professionele reiniging van de tanden en een aangepaste instructie om tong en tanden schoon te maken. Eventueel kan dit nog worden aangevuld met een specifiek mondspoelmiddel.